Οργανωτές



Υποστηρικτές




Μέγας Χορηγός



Χορηγοί

Gold





Silver


Ομιλητές

Νίκος Χατζηνικολάου

Υπηρεσία Ενέργειας
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου
Βιομηχανίας & Τουρισμού

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου συντονίζει την ομάδα για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή και την βελτίωση μέτρων που θα αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος και θα προωθήσουν τα κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Εκπροσωπεί την Κύπρο ως εθνικός εμπειρογνώμονας στην επιτροπή παρακολούθησης εφαρμογής της Οδηγία 2010/31/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων που αποτελείται από τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και στο πρόγραμμα "Concerted Action EPBD IV" που στόχο έχει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μηχανικός παραγωγής σε βιομηχανία δομικών υλικών, καθώς και σε εταιρεία μηχανολογικών εγκαταστάσεων σε κτίρια. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο University of New Orleans των ΗΠΑ και Διοίκηση του Δημοσίου Τομέα στο CIIM.

Δρ Αιμίλιος Μιχαήλ

Λέκτορας
Τμήμα Αρχιτεκτονικής
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Δρ Αιμίλιος Μιχαήλ, Αρχιτέκτονας Μηχανικός Dipl.Arch.Eng., M.Sc., Ph.D., Ο Αιμίλιος Μιχαήλ, είναι λέκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου και από το 2014 διευθύνει Ερευνητικό Εργαστήριο «Ενέργεια και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίων» (E&EDB). Το 2016 ανέλαβε διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Πολυτεχνικής Σχολής «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Αειφόρος Σχεδιασμός». Ο Δρ. Μιχαήλ κατέχει Διδακτορικό τίτλο στον Τομέα Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής από Σχόλη Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες χαρακτηρίζονται από διεπιστημονικότητα και επικεντρώνονται στους τομείς της Ενέργειας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων και της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας. Οι ερευνητικές προτεραιότητες του περιλαμβάνουν τους τομείς του Ενοποιημένου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας, της Ενέργειας & Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων Σύγχρονης και Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής, των Προηγμένων Συστημάτων Κτιριακού Κελύφους και των Καινοτόμων & Αειφόρων Στοιχείων και Υλικών Κατασκευής. Έχει συμμετάσχει σε σειρά εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Το ερευνητικό του έργο για τον περιβαλλοντικό και ενεργειακό σχεδιασμό έχει δημοσιευθεί σε κεφάλαια βιβλία, επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Από το 2012 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπρόεδρου Μελών και Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ) και είναι εκπρόσωπος του ΣΑΚ στη Διεθνή Ένωση Αρχιτέκτων (UIA). Το 2011 και το 2014 έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και από το 2013 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΠΜΑΚ).

Δρ Θεόδωρος Θεοδοσίου

Επίκουρος Καθηγητής
Εργαστήριο Οικοδομικής & Φυσικής των Κτιρίων
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο Δρ. Θεόδωρος Θεοδοσίου, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κάτοχος Διδακτορικού τίτλου (Ph.D) από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των κτιρίων του Τμήματος Πολ. Μηχανικών του Α.Π.Θ και διδάσκει μαθήματα στο αντικείμενο της Οικοδομικής και της ενεργειακής συμπεριφοράς τον κτιρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της φυσικής των κτιρίων, της ενεργειακής προσομοίωσης κτιρίων και της φυσικής θέρμανσης και δροσισμού των κτιρίων. Έχει 19 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 50 άρθρα σε συνέδρια και κεφάλαια σε βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε 21 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, καθώς και στη συγγραφή των Ελληνικών Τεχνικών Οδηγιών για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Γιώργος Παντελίδης

Μηχανολόγος Μηχανικός
Zero Energy Building
Ελλάδα

Ο Γιώργος Παντελίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) από το University of London, Imperial College στο τομέα Advanced Mechanical Engineering. Κατέχει την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Διαχειριστή (EUREM). Έχει απασχοληθεί στο τομέα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με 15+ εμπειρία, τόσο στο χώρο της μελέτης όσο και της κατασκευής. Παράλληλα έχει πάνω από 1.000 ώρες διδασκαλίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Νέος οδηγός Ενεργειακής Επιθεώρησης Κτιρίων». Είναι μέλος της επιτροπής για την αναθεώρηση των Τεχνικών Οδηγιών του ΤΕΕ για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας σε εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών.

Ιωάννης Παπαγεωργίου

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ)
Μηχανικός Δικτύου
ΑΗΚ (ΔΣΔ)

Ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου κατέχει δίπλωμα MEng από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και Μηχανική Υπολογιστών, δίπλωμα MSc στην Ηλεκτρολογική Μηχανική και MBA από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εργαστεί στη cyta ως Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών (2004-2007), και από το 2007 εργάζεται στην ΑΗΚ ως Μηχανικός Δικτύου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ) και, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα στα οποία συμμετέχει η ΑΗΚ (ΔΣΔ). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά έργα και η εργασία του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ στους κλάδους της Ηλεκτρολογική Μηχανικής και της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, περιλαμβανομένη της Μηχανικής της Πληροφορικής.

Δρ Δημοκράτης Γρηγοριάδης

Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Δρ Δημοκράτης Γρηγοριάδης, έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο UMIST (Manchester, Αγγλία) και τη μεταπτυχιακή του ειδίκευση στην περιβαλλοντική και εφαρμοσμένη Ρευστοδυναμική από το Ινστιτούτο Ρευστοδυναμικής Von Karman (Βρυξέλλες, Βέλγιο).

Από το 1996, εργάστηκε ως ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» αρχικά στον τομέα της περιβαλλοντικής ρευστοδυναμικής και αργότερα στον τομέα της υπολογιστικής και πειραματικής πυρηνικής θερμο-υδραυλικής στον πυρηνικό αντιδραστήρα GRR-1 του κέντρου Πυρηνικού Αντιδραστήρα του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας. Το 2003, απέκτησε το Διδακτορικό του δίπλωμα από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Aπό το 2006 είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας Ucy-CompSci, στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δρ Κυριάκος Τσιηφτές

Μηχανολόγος Μηχανικός
Επισκέπτης Ακαδημαϊκός
Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Δρ. Κυριάκος Τσιηφτές είναι Διδάκτορας Τεχνικών Επιστημών στον κλάδο της Μηχανολογικής Μηχανικής, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας και Μελετών της Αγίας Πετρούπολης. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες μηχανολογικών εγκαταστάσεων κτιριακών συγκροτημάτων από το 1995 μέχρι το 2002, ενώ από το 2002 είναι διευθυντής του γραφείου ερευνών και μελετών «ΖΕΝΙΘ Σύμβουλοι Μηχανικοί». Από το 2006 είναι Επισκέπτης Ακαδημαϊκός στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης είναι εισηγητής- εκπαιδευτής σεμιναρίων. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής ΑΠΕ και Ενέργειας του ΕΤΕΚ. Στόχος των ερευνητικών δραστηριοτήτων του είναι η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για εφαρμογές στα κτηριακά συγκροτήματα, με έμφαση στα Κτήρια Χαμηλής ή/και Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, καθώς και στην ανάπτυξη εξελιγμένων συστημάτων Ηλιακού Κλιματισμού, βιομάζας και Γεωθερμίας. Ανώτερη αναγνώριση των δραστηριοτήτων του θεωρείται η εκλογή του ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του «4th Solar Air-Conditioning International Conference» που θα πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο το 2011. Το ερευνητικό του έργο παρουσιάστηκε σε διεθνή και τοπικά επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια, καθώς και σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Δρ. Μαρία Μανδαλάκη

Εντεταλμένη Διδάσκουσα
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Πολυτεχνείο Κρήτης

Η Δρ. Μαρία Μανδαλάκη είναι εντεταλμένη διδάσκουσα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και μόνιμη Αρχιτέκτονας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. 'Έλαβε το Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από Ε.Μ.Π. (1998), και το μεταπτυχιακό της Δίπλωμα από το Berlage Institute Rotterdam, Ολλανδίας (2004). Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης με εξειδίκευση στην ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στοιχείων σε συστήματα σκιασμού (2014). Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Μιχελή (Μεταπτυχιακό) και του Ι.Κ.Υ. (Διδακτορικό). Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιες εκθέσεις και επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει μεγάλο αριθμό από δημοσιεύσεις και ετεροαναφορές σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά με έμφαση στην ενεργειακή αξιολόγηση και αξιολόγηση φωτισμού του κτισμένου περιβάλλοντος.

Συνεργάζεται από το 2007 με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Τομέα της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας (Βιοκλιματικός Σχεδιασμός) και στον Τομέα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και από το 2008 με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δρ Λάμπρος Θ. Δούλος

Εργαστήριο Φωτοτεχνίας
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο Δρ Λάμπρος Δούλος είναι διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σχολή ΗΜΜΥ). Κατέχει πτυχίο Φυσικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Φυσικής Περιβάλλοντος (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι Ερευνητής-Φυσικός και εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, μετρήσεις, μελέτες και έργα φωτισμού στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του ΕΜΠ.

Είναι Καθηγητής ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Σχεδιασμός Φωτισμού». Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε 38 ερευνητικά προγράμματα από όπου έχουν προκύψει 40 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει συνεργασίες με εταιρίες φωτισμού και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα έργα και μελέτες φωτισμού καθώς και έργα και μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα τεχνητού φωτισμού. Έχει συγγράψει 2 βιβλία για το σχεδιασμό φωτισμού (Εκδόσεις ΕΑΠ), εκπαιδευτικό υλικό για την κατάρτιση ενεργειακών επιθεωρητών (φωτισμός, TEE) και εργαστηριακών ασκήσεων του προπτυχιακού μαθήματος της Φωτοτεχνίας (Σχολή ΗΜΜΥ, ΕΜΠ). Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες με θέματα φωτισμού, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στον έλεγχο φωτισμού και την εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών. Είναι μέλος της Διεθνής Επιτροπής Φωτισμού CIE στις ακόλουθες επιτροπές: TC4-53 "Tunnel lighting evolution " για την αναθεώρηση του CIE 88 "Guide for the Lighting of Road Tunnels and Underpasses" (2004) (2016-τώρα), TC4-51 για την αναθεώρηση του προτύπου "Optimization of Road Lighting" (2015-τώρα) TC3-53 για την αναθεώρηση του προτύπου "Lighting of Work Places - Part 1: Indoor" (2015-τώρα). Συμμετέχει στις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ για την αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ στην Ελλάδα, τις τιμές μέτρων εξοικονόμησης και την αναθεώρηση των αντίστοιχων υφιστάμενων ΤΟΤΕΕ (2017-τώρα). Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του υπολογιστικού προγράμματος σχεδιασμού φωτισμού RELUX (http://www.lighting3.gr/ ).

Richard Dickon Irwin

Architect
irwinkritioti architecture (IKA)

Richard Dickon Irwin is a practising architect and founding partner at irwinkritioti architecture (IKA) based in Nicosia, Cyprus. IKA has won the first prize in a number of open competitions including the new Nicosia Town Hall, the new Cruise ship Terminal in Limassol and the new National Archive of Cyprus.

Their work has been nominated for the Mies van der Rohe architecture prize, as well as having been exhibited in the Venice Biennale architecture festival and published in various international journals.

They are currently constructing several large scale public works, incorporating the principles of sustainable design into their practice.

Richard Dickon Irwin completed his diploma in architecture at Cambridge University, and was elected RIBA corporate member in 1995. Previously he had completed a BSc in architecture at the Bartlett UCL, followed by a masters degree in advanced architectural studies (AAS) at the Space Syntax Unit of UCL.

Following a period of research and teaching at UCL with the AAS unit, Irwin focused on architectural practice, working in London in both architectural practice as well as with environmental engineers.

Recent works in Cyprus have focused on sustainability and low energy design within the Mediterranean climate, exploring working strategies in collaboration amongst others with partners from EPFL in Lausanne Switzerland.

Δρ Κωσταντίνος Βραχίμης

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Προϊόντων Λιανικής
Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

Ο Δρ Κωσταντίνος Βραχίμης είναι Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προϊόντων Λιανικής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Τα καθήκοντα του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη των καταθετικών και χορηγητικών προϊόντων και τη διαχείριση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας. Πριν την εργοδότηση του στην Τράπεζα έχει εργαστεί ως Ερευνητής στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Οικονομική Ανάλυση από το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών και Στατιστικής από το Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο University of Central Lancanshire (UClan) – Cyprus, Department of Business and Management διδάσκοντας μαθήματα στο τομέα των Οικονομικών.

Easy Conferences Ltd. - Easy CRS